Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Spørgsmål og svar

Her kan du se nogle af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med vores pollenmålinger. Forhåbentlig finder du også et svar du kan bruge.

Spørgsmål:

  • Hvornår kommer pollentallet?
  • Hvorfor bliver der kun målt i Øst- og Vestdanmark?
  • Hvilket pollenniveau er normalt at reagere på?
  • Findes der pollental for flere typer pollen?
  • Påvirker den lokale plantevækst min allergi?
  • Er Dagens Pollental højt eller lavt?  
  • Hvad kan jeg bruge Dagens Pollental til?
  • Hvad er Dagens Pollenvarsling?
     

Svar:

Hvornår kommer pollentallet?

Dagens Pollental bliver udsendt hver dag omkring kl. 16.00 og er gældende 24 timer frem. Du kan altid se gyldigheden af pollentallet i app'en og på vores hjemmeside. Husk også at benytte pollenvarslingen for at forberede dig til dagen efter.


Hvorfor bliver der kun målt i Øst- og Vestdanmark?

Astma-Allergi Danmark måler pollen i Viborg og København. Vi arbejder for at etablere minimum en målestation i hver region, men pollentællingen er en bekostelig affære, og indtil nu har det ikke været muligt at få finansieret flere fælder. Astma-Allergi Danmark er en non-profit patientorganisation, og vi arbejder hårdt for at indsamle midler til flere pollenfælder og for at sætte politisk fokus på vores pollenarbejde. Husk, at du også kan støtte vores arbejde ved at melde dig ind i vores forening.
 

Hvilket pollenniveau er normalt at reagere på?

Det er meget individuelt, hvor mange pollen der skal til før man får symptomer. De fleste mennesker vil få symptomer, når tallet er højt, og de mest følsomme vil også reagere, når tallet er lavt. Det er vigtigt, at du husker at tage din medicin, hvis du vil undgå symptomer. Brug dagbogsfunktionen i app'en Dagens Pollental til at holde styr på dine symptomer. På den måde kan du se, hvordan du reagerer på forskellige pollenmængder.


Findes der pollental for flere typer pollen?

Ja, det gør der. Astma-Allergi Danmark registrerer mange typer pollen, men vi udsender kun de mest almindelige i Dagens Pollental. Hvis du vil se flere pollental, kan du besøge vores hjemmeside: www.hoefeber.astma-allergi.dk/pollen-ugetal


Påvirker den lokale plantevækst min allergi?

Ja, der er stor variation i de lokale pollenmængder. Det betyder b.la., at hvis du bor op af en birkeskov vil det lokale pollental (for birk) være meget højere i dit nærområde, end hvis du bor midt i byen. Derfor skal du også bruge Dagens Pollental og -varsling som et billede på pollen-tendensen, og så selvfølelig bruge din sunde fornuft og tage medicin, når du kan mærke, at du begynder at få symptomer.


Er Dagens Pollental højt eller lavt?  

Om Dagens Pollental er højt, lavt eller moderat afhænger af, hvilken slags pollen, der er tale om. Der er nemlig stor forskel på mængden af pollen fra de forskellige pollentyper. Hvor et pollental på 30-100 er moderat for birk, er bare 15 højt for hassel.
Se niveauet på de enkelte pollentyper her


Hvad kan jeg bruge Dagens Pollental til?

Dagens Pollental fortæller, hvor mange pollen der er i luften lige nu og her – det er altså et øjebliksbillede. Du bruger Dagens Pollental sammen med Pollenkalenderen til at se, hvor du er i pollensæsonen. Du kan også bruge dagbogsfunktionen i app'en Dagens Pollental til at holde styr på dine symptomer. På den måde kan du se, hvordan du reagerer på forskellige pollenmængder.


Hvad er Dagens Pollenvarsling?

Dagens Pollenvarsling er en forudsigelse af, hvor mange pollen, der forventes i det kommende døgn.
Du kan bruge Dagens Pollenvarsling som en hjælp til at planlægge dine aktiviteter og dit medicinbrug. Pollenvarslingen starter, når forårstræerne begynder at sprede pollen.
 

Flere spørgsmål?

Savner du stadig svar på dit spørgsmål, kan du kontakte vores rådgivning på telefon 43 43 42 99.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Læs mere:

 

GUIDE: Værd at vide om pollen og høfeber

Læs vores guide om pollen og høfeber


Video: Sådan måler vi pollen

Se processen bag vores pollentællinger


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

NYHED:
Forbedret
5-døgnsvarsling

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin