Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Rejse med Pollenallergi

Har du allergisk betinget høfeber, er din dagligdag sandsynligvis indrettet efter dette. Når du skal på ferie, er det en god idé, at overveje, om der vil være en øget risiko for at møde de allergener, som du ikke tåler. Det kan have stor betydning for, hvor behagelig din ferie bliver.

Har du høfeber udløst af allergi over for husstøvmider, kan du overveje, om du er så følsom, at du vil få brug for et husstøvmidetæt madrasovertræk til rejsebrug.

Er det pelsdyr du ikke tåler, kan det være en god idé at overveje, om det er tilladt at medbringe husdyr i den feriebolig du eventuelt lejer. Hvis der tidligere har boet dyr, vil der være allergener på trods af grundig rengøring.

 

Pollen og ferie

Pollen holder ikke ferie, så når du skal på ferie i udlandet, er det ikke nok at pakke solcreme og tandbørste. Der er også pollen i andre lande, og sydpå starter sæsonen tidligere end herhjemme. For nogle pollentyper er der op til tre måneders forskel i sæsonstart mellem Middelhavslandene og Nordskandinavien. Samtidig kan der være pollen fra andre planter end de hjemlige, der kan genere en. Det kan fx være pollen fra Ambrosia, der er en slægtning til vores bynke. Eller pollen fra oliven- og platantræer.

Så derfor er det vigtigt:

  • At huske din høfebermedicin. Tal eventuelt med lægen om dine ferieplaner.
  • At tjekke pollensæson og pollental for feriestedet.

Når du planlægger din ferie, så er det væsentligt at tænke igennem, om det er oplevelser fra storbyens kulturliv eller fra trekking i naturen, der skal med hjem i kufferten. Rejs væk når der er mange pollen i Danmark. Rejs eventuelt kun til de lande, hvor 'dine' pollen slet ikke forekommer - eller hvor pollensæsonen er forskudt i forhold til Danmark.

Du kan eventuelt forsøge at planlægge ferien uden for den lokale pollensæson eller på et tidspunkt med lave mængder af pollen. Oplysninger om vejrforhold og klima kan du prøve at finde på ferielandets hjemmesider. Du kan også ringe til Astma-Allergi Danmarks rådgivning. Er du medlem kan du sende dit spørgsmål via vores Net-Rådgivning.

Husk på, at pollenmængden er lavere på havet og langs kyster end midt inde i landet. Det gælder især ved vestvendte kyster med pålandsvind – fx Vesterhavet og franske, spanske og portugisiske vestkyster.

Normalt er der også få pollen fra træer over trægrænsen, det vil sige i bjergegne, hvor du er over den højdegrænse, hvor træer kan vokse. Dog kan vinden blæse pollen op fra de omkringliggende dale.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

NYHED:
Forbedret
5-døgnsvarsling

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin