Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollenallergi og eksamen

Bliver du træt, ufokuseret og uoplagt af din pollenallergi kan du rent faktisk søge om længere forberedelsestid eller ekstra pauser til eksamen, når du lider af pollenallergi!

Mange er ikke klar over, at de har muligheden for at søge om ekstra forberedelsestid til de skriftlige og mundtlige eksamener. Det kræver, at du henvender dig til skolen i god tid, så de kan nå at behandle din ansøgning.

 

Ikke kun eksamen for pollenallergikere

Det er ikke kun pollenallergikere, der kan få dispensation til eksamen. Du kan søge dispensation, hvis du i eksamensperioden lider af:

  • Astma
  • Allergi
  • Bivirkninger af medicin

Sådan gør du – i folkeskolen

Snak med dine forældre, og gå sammen til din lærer med ønsket om ekstra eksamenstid. Din lærer kan eventuelt lave en udtalelse om, at der er et mønster i at dine allergisymptomer påvirker dit præstationsniveau om foråret.

Kontakt skolens leder, og forklar, at du ønsker at søge om ekstra tid, fordi du lider af astma eller allergi, som giver dig flere symptomer i pollensæsonen. Det er skolelederen, der skal afgøre, om du kan få ekstra tid eller flere pauser til eksamen. Din læge behøver ikke at udtale sig, men skolelederen kan bede om at få en udtalelse fra lægen.

OBS. Der er ingen klagemulighed på folkeskoleniveau.

Se følgende links for mere info:


Sådan gør du - på de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser


Samme ansøgningsprocedure gør sig gældende som i folkeskolen – Det er institutionen /skolelederen, der i samarbejde med faglærer og eleven vurderer behovet for ekstra tid eller pauser i forbindelse med eksamen.
Er eleven ikke enig i afgørelsen, har eleven mulighed for at klage i Undervisningsministeriet.

Link:

OBS. Det er §19 om særlige prøvevilkår der er interessant i forhold til ovenstående problematik.

Læs Tinas historie

Det kan være en udfordring konstant at nyse og gnide øjne, når det er eksamenstid og du gerne vil koncentrere dig bedst. Vi har skrevet en artikel med gode råd til dig i eksamenstiden.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

NYHED:
Forbedret
5-døgnsvarsling

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin