Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Øjendråber

Dine symptomer i øjnene kan behandles med øjendråber. Der er forskel på de forskellige øjendråber til allergi med hensyn til effekt, virkningsmekanisme, bivirkninger og dosering. Derfor er det nødvendigt, at du rådfører dig med din læge om, hvad der er bedst for netop dig.

Nogle øjendråber indeholder antihistamin, der modvirker den allergireaktion, som bl.a. kan give kløe, røde, hævede og rindende øjne. Andre øjendråber indeholder kromoner, der stabiliserer bestemte celler i øjnene, så der ikke frigives så meget histamin. Nogle øjendråber har begge virkningsmekanismer.

Lokalbehandling i øjnene giver sjældent bivirkninger – i givet fald kan det dreje sig om lokal irritation.

Hvis du bruger kontaktlinser - og øjendråberne indeholder konserveringsmiddel – bør du læse grundigt i vejledningen og tale med din læge om, hvordan du skal forholde dig.
Det er muligt at få øjendråber i enkeltdosisbeholdere uden konserveringsmidler.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Opbevaring

Du skal også være opmærksom på, hvordan dine øjendråber skal opbevares. Måske tåler de ikke temperaturer over 25 grader. Så når du er på ferie under varme himmelstrøg, er det værd at være opmærksom på, så du fx kan opbevare dem i en køletaske. Nogle øjendråber skal også opbevares beskyttet mod lyset.

Alle øjendråber er sterilt fremstillet. Fra de åbnes første gang og efterhånden som de bruges, er der risiko for at indholdet forurenes. I værste fald kan det give infektion i øjnene.

Derfor er det besluttet fra Lægemiddelstyrelsens side, at alle konserverede øjendråber kun kan holde fire uger efter første åbning. Øjendråber kan altså ikke gemmes fra sæson til sæson.

Øjendråber med saltvand

Skylning af øjne  med isotonisk saltvand kan have en lindrende effekt. Det virker ikke på den allergiske reaktion, men kan være en god hjælp sammen med medicinsk behandling af høfeber. Du kan købe isotonisk saltvand på apoteket.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin