Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvad er høfeber

Har du høfebersymptomer? Så kan det være fordi, at du har allergi over for fx husstøvmider, pelsdyr, pollen eller skimmelsvampesporer.

Sæsonen for pollen starter i det tidlige forår og slutter typisk i løbet af september måned. Skimmelsvampesporerne findes naturligt i luften uden for, og niveauet af disse topper i sensommeren.

Du kan også have høfebersymptomer, som ikke er allergisk betingede.

Symptomer som tæt næse og kløende hævede øjne kan være høfeber. Symptomerne deles ofte op i mild, moderat eller svær høfeber over kort eller længere tid.

Op mod en million danskere har høfeber, og faktum er, at en overraskende stor del af dem er påvirkede og begrænsede i deres sociale liv og skole- eller arbejdsliv. Dette er ærgerligt, da de fleste mennesker med høfeber faktisk har mulighed for at leve et normalt liv uden store gener ved hjælp af den rigtige behandling og viden om sygdommen.

Hvis dine forældre eller søskende har eller har haft en overfølsomhedssygdom, har du større tilbøjelighed til at udvikle allergi. Allergi kan udvikles i alle aldre. Allergi over for pollen ses dog ikke så ofte hos helt små børn.

I denne sektion kan du finde viden om årsager, symptomer og behandling af høfeber. Desuden finder du viden om eventuelle bivirkninger ved behandling. Der er information og gode råd om livskvalitet, krydsreaktioner, ferie og jobvalg.

Hvad? Hvornår?

Symptomer om foråret skyldes ofte pollen fra birk, el og hassel, mens symptomerne om sommeren normalt skyldes græspollen. Sidst på sommeren er det bynkepollen og skimmelsvampesporer, der kan give symptomer.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Medlemskab for dig med høfeber

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Læs mere:

GUIDE: Værd at vide om pollen og høfeber

Læs vores guide om pollen og høfeber


Pollenkalender

Pollenkalender: Få styr på pollensæsonen

Se den gennemsnitlige sæson for de
enkelte pollentyper


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

NYHED:
Forbedret
5-døgnsvarsling

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin