Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergi over for husstøvmider

Hvis du har allergi over for husstøvmider, kan du få symptomer som høfeber, astma, og forværring af børneeksem.

Hvor udbredt er allergi over for husstøvmider?

Den seneste opgørelse fra en videnskabelig undersøgelse er fra 1998, og der havde 7,1 % af danskere over 16 år allergi over for husstøvmider.
Siden har en stor undersøgelse vist, at antallet af voksne danskere med allergi er steget markant. Vi ved ikke, hvor mange af disse mennesker, der har allergi over for husstøvmider, men det antyder, at andelen af danskere med husstøvmideallergi formentlig er noget højere i dag.

Reagerer du på støv?

Hvis du har følsomme luftveje, kan du blive generet af støv i luften. Støv kan indeholde mange forskellige ting, fx partikler fra hud, hår, tøj og røg. Derfor kan du godt blive generet af støv, selvom du ikke har allergi over for husstøvmider.

Spiselige insekter og husstøvmideallergi

Græshopper, voksmøllarver, melorme, fårekyllinger og buffalolarver er alle insekter, som vinder mere indpas som fødevarer. Men hvis du i forvejen har allergi over for husstøvmider og krebsdyr, fx rejer, er der en potentiel risiko for krydsreaktioner, hvis du spiser insekter.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.

Læs mere:

 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvad er husstøvmider?

Husstøvmider er små, hvide, 8-benede dyr, der måler fra 0,1 til 0,6 mm. De lever af hår og hudskæl fra mennesker og dyr, og trives derfor i sengemiljøet, hvor der også ofte er en højere luftfugtighed.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Vask på 60 grader

 

Du kan bl.a. forebygge husstøvmideallergi ved at vaske sengelinned ved 60 grader C hver 14. dag og vaske dyner og puder ved 60 grader C mindst 4 gange om året.

Husk at tørre dine dyner og puder i tørretumbleren.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fup eller fakta om husstøvmider

 

Læs vores artikel over fup eller fakta, når det kommer til husstøvmider.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin