Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Behandling

Afhængigt af dine symptomer er der flere muligheder for behandling. Hvis du har moderate eller svære symptomer, eller symptomer der varer ved i længere tid, vil du ofte have fordel af forebyggende behandling.

Artikel: Den hæslige høfeber

 

 

 

 

Medicinoversigt

Hvis du vil vide mere om behandling af allergisk rhinitis og indvirkning på astma, kan du læse sidste nye lommeguide for læger og sygeplejersker her. Lommeguiden er skrevet på engelsk af repræsentanter fra ARIA (Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma)

Skriv dagbog over dine symptomer

Hvis du i samarbejde med din læge fører dagbog over pollental, symptomer og medicinforbrug, kan du og din læge få et overblik over, hvor meget medicin du behøver at tage i forhold til pollenmængde og sæson.

Der findes præparater til lokal anvendelse i øjne og næse, og der findes tabletbehandling og præparater, som indsprøjtes.

Antihistamin

Høfeber bliver ofte behandlet med medicin, der indeholder antihistaminer. Antihistaminer findes både i øjendråber, næsespray og tabletter. Histamin er et af de første stoffer, kroppen frigiver ved en allergireaktion. Det er histaminet der giver dig kløe, løbende næse og rindende øjne, og som får dig til at nyse. Medicin med antihistaminer forhindrer histaminet i at give allergireaktionerne.

Binyrebarkhormon (steroid)

Binyrebarkhormon - også kaldet steroid - bruges også til behandling af høfebersymptomer.

Ved problemer med tilstoppet næse er det ofte gavnligt med en næsespray, der indeholder steroid.

Effekten skyldes blandt andet, at steroid nedsætter graden af inflammation i slimhinden, hvorved hævelsen falder og luften igen kan passere.

Valget af behandling træffer lægen i samarbejde med dig ud fra en vurdering af dine symptomer og sygdommens sværhedsgrad.

Symptomerne forsvinder ikke

 Hvis dine symptomer ikke mindskes væsentligt eller forsvinder, eller hvis nye symptomer opstår, bør du tale med din læge. Lægen kan vælge at kombinere præparaterne, eller det kan være en løsning fx at skifte til anden medicin. De fleste mennesker med høfeber kan stort set undgå symptomer ved optimal behandling.

Hvis det er pollenallergi, du er berørt af, så sørg for at være i god tid og hav din medicin klar, når sæsonen starter.

Har du både høfeber og astma samtidig, kan det være en god ide at tale med din læge, om det er muligt at få en bedre astmakontrol.

Medlemskab for dig med høfeber

Hvis du lider af høfeber, står du ikke alene. Over 1 million danskere har nemlig høfeber, når du kommer i kontakt med fx pollen, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

Hold øje med Dagens Pollental, varslinger og svampesporer med vores app.

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin