Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergivenlige planter til haven

Astma-Allergi Danmark guider til hvordan du kan skabe en allergivenlig have, hvis du eller en pårørende lider af pollenallergi.

Kom ud i haven og få skabt din helt egen (næsten) pollenfri grønne oase. Vi giver gode råd og guider til, hvilke allergivenlige planter, du kan plante i haven, hvis du eller en pårørende lider af pollenallergi.

Sådan kommer du i gang

Det er et større arbejde at anlægge eller omplante sin have, især hvis man selv eller et familiemedlem lider af pollenallergi. Derfor giver vi her nogle tips til, hvor du kan starte, og hvad du skal overveje i processen, så du får det du ønsker af haven og samtidig imødekommer din eller din families pollenallergi bedst muligt.

Gode forholdsregler

Hvis du lider af pollenallergi og skal lave havearbejde, så er det en god idé at tænke på, hvad du ifører dig. For med den rette beklædning kan du afhjælpe symptomer og gøre arbejdet i haven langt mere behageligt.

Læs mere:

 

Pjecer: Bliv klogere på høfeber

Hent vores gratis pjece om høfeber
og pollen


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Planteguide - app

Brug vores app PlanteGuide til at blive klogere på naturen omkring dig.

Du finder appen i App Store.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Træflis og skimmelsvampe

Vær opmærksom på, at det på mange legepladser er almindeligt at anvende træflis som faldunderlag fx under gynger. Det er uheldigt i forhold til børn med allergi overfor skimmelsvampe, fordi træflis er et almindeligt voksested for mange skimmelsvampe. 

Skimmelsvampene nedbryder træflisen og udsender svampesporer. Sporerne kommer børnene i kontakt med, når de leger. I forhold til at have træflis i blomsterbede er børnene langt oftere i kontakt med et faldunderlag end med flis i blomsterbede.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental-app

Hold øje med Dagens Pollental, varslinger og svampesporer med vores app.

Hent appen i App Store

Hent appen i Google Play

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Skovture og kompost

Hvis du har børn i dagpleje med allergi over for udendørs svampesporer, er det en god ide at undgå skoven, når det er fugtigt eller lige har regnet.

Vær desuden opmærksom på, at visne blade og en kompostbunke også er gode voksesteder for skimmelsvampe

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin