Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergivenlig sankthans

Hvis du eller en pårørende har pollenallergi over for græs, er det en god ide at tage nogle forholdsregler, når der skal fejres sankthans.

Omkring sankthans er græspollensæsonen normalt på sit højeste. For græspollenallergikere er midsommer og hygge i haven derfor ofte en kilde til høfebersymptomer.

Men du kan selv sørge for, at græsset i plænen ikke bliver så højt, at det begynder at blomstre og dermed producere pollen.

Trim haven i god tid

Det er en god ide, at slå græs i god tid før gæsterne kommer for at fejre sankthans. Det er nemlig ikke rart for græspollenallergikere at opholde sig på en nyslået plæne, da saften fra græs også kan give høfeber.

Trim derfor græsset i god tid inden pollenallergikere skal opholde sig i haven. Samtidig bør du sørge for, at det afslåede græs bliver fjernet enten ved at rive plænen eller montere en opsamler på slåmaskinen. Safterne fra nyslået græs kan også irritere følsom hud, fx hvis man har børneeksem.

Læs mere:

 

Pjecer: Bliv klogere på høfeber

Hent vores gratis pjece om høfeber
og pollen


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Planteguide - app

Brug vores app PlanteGuide til at blive klogere på naturen omkring dig.

Du finder appen i App Store.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Video: Vær opdateret med pollengraferne


Følg med i pollensæsonen dag for dag med vores interaktive pollengrafer

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hold sankthans på stranden


Hvis en i familien har pollenallergi så overvej at fejre sankthans ved stranden, hvor vinden fra havet kan fortynde luftens indhold af pollen. Især på de steder, hvor der er pålandsvind.

I Danmark har vi mest vestenvind. Det betyder, at vestvendte kyster og specielt vestkysten ofte er gode opholdssteder for folk med pollenallergi, fordi pollen blæser ind over land.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin