Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Birk

Birk har ofte en kort, men kraftig sæson, der topper med meget høje pollental omkring 1. maj.

Birkepollen kan afhængig af vejrforhold transpores med luften mange 100 km. Det betyder, at pollentælleren meget tidligt på foråret kan finde birkepollen i pollenfælden som - afhængig af vindretningen - er rejst hertil helt fra Tyskland, Polen eller Baltikum. Nogle forskere mener endda, at birkepollen kan bevæge sig med vinden over afstande på op mod 3000 km.

Birk ligger nummer et på hitlisten over de træpollen, som mennesker med allergi over for pollen oftest reagerer på. Derfor er den også på top seks over de mest allergirelevante pollen. Birk tilhører birkefamilien - Betulaceae - og er et almindeligt træ herhjemme, hovedsageligt repræsenteret af vortebirk og dunbirk.  

Har du allergi over for birkepollen kan du også få symptomer, når de andre forårstræer blomstrer. Årsagen er, at pollen fra træer i samme familie eller hovedgruppe indeholder allergener, der ligner hinanden. Det gælder bl.a. for birkefamilien, hvor birk, el, hassel og avnbøg hører til og bøgefamilien med bøg, eg og kastanje.

Sjældnere ses også krydsreaktioner mellem andre grupper fx mellem bøg, eg, kastanje, ask, elm eller pil.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin