Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollental i udlandet

På denne side finder du links til oplysninger om dagens pollental, pollenvarslinger og pollensæson for forskellige lande. En del hjemmesider angiver også tal for skimmelsvampesporer.

Pollensituationen i andre lande

Nogle lande har ikke ressourcer til at udarbejde daglige pollental og varslinger for specifikke allergene pollen. Så der må du kigge på pollenkalenderen, hvis en sådan findes. En anden mulighed er at søge information om den lokale flora på feriestedet.

Tommelfingerregler

Normalt er der færre pollen i bjerge eller højland 1500-2000 meter over havoverfladen i forhold til lavere liggende områder.

Kystområder har typisk færre pollen i luften end områder længere inde i landet. Især ved kyster med pålandsvind. Vesterhavet og de vestvendte kyster i Europa og De Kanariske Øer har næsten altid pålandsvind og er derfor gode destinationer til mennesker med allergi over for pollen og skimmelsvampesporer.

Europa

www.polleninfo.org kan du klikke dig videre til 34 europæiske, baltiske og nordiske landes samt Ruslands polleninfo. De større lande som fx Tyskland og Østrig er opdelt i regioner. Du kan også komme videre fra www.polleninfo.org til de respektive landes egne hjemmesider om pollen, som ofte opdateres hyppigere end polleninfo.org.

Vi ved at mange i det sydlige Danmark også har gavn af oplysninger om de tyske pollenvarslinger. Dem finder du her: www.dwd.de/pollenflug. Her er det vigtigt at være opmærksom på at de har andre indelinger for lav, moderat , mange end vi har i Danmark.

USA

www.aaaai.org skal du vælge "Pollen Counts" på forsiden. Der er 77 certificerede pollenstationer spredt over hele USA. De allergirelevante pollen afhænger af, hvilken region du besøger. Du kan søge i syv regioner, der igen er opdelt i mange lokaliteter.

www.pollen.com finder du pollenvarslinger for tre dage frem angivet i intervaller lav, medium og høj. Du kan søge på mange byer i de forskellige stater i USA. Varslet er ikke specificeret ud på de enkelte allergene pollen. Men sitet har et pollenbibliotek over de mest allergene pollen, med foto af både pollen, planter, beskrivelser og udbredelse samt pollensæson.

Canada

www.theweathernetwork.com under "Forecasts/Special Reports" under "Pollen" kan du vælge mellem 13 regioner og klikke dig videre til din destination og info om daglige pollenmængder og en pollenkalender. 

Australien, Asien og Afrika

www.hon.ch finder du pollenkalender og beskrivelse af de allergirelevante pollen for forskellige kontinenter med links til relevante hjemmesider. Asien er repræsenteret med Japan og Africa dækker mest oplysninger om Sydafrika.

For Australien kan du finde pollenkalender for de mest allergifremkaldende pollen på www.allergy.org.au eller finde fire dages pollenvarslinger på www.weatherzone.com.au for syv storbyer. Klik på "Pollen Index" under "Weather".

Fandt du det du søgte?

Hvis ikke er du velkommen til at kontakte Astma-Allergi Danmarks gratis Rådgivning.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin