Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Har du krydsreaktioner?

Hvis du har allergi over for pollen fra fx birk og oplever at få symptomer, når du spiser æbler eller hasselnødder, kan det være en krydsreaktion.

Årsagen er, at kroppen ikke kan skelne mellem de allergifremkaldende stoffer i pollen og i maden.

Hvad krydser du med?

De fødevarer, du kan krydsreagere på, er frugter, grøntsager, nødder og eventuelt krydderier. De mest almindelige symptomer ved en krydsreaktion med fødevarer er kløe og lettere hævelse på læberne og i munden og svælget. Nogle oplever, at det klør helt ud i ørerne.

Det er vigtigt, at du ikke ser listen som en forbudsliste. Får du ikke symptomer, skal du endelig bare spise videre.

 

Klik for stort billede
 

Flyer om pollenallergi og mad

Brug vores flyer her til at holde styr på pollensæson og krydsreaktioner. 

For at printe på begge sider: vælg 'faktisk størrelse' og 'udskriv på begge sider'.

Naturprodukter

Ved pollenallergi skal du være forsigtig med at spise naturlægemidler, kosttilskud og andre alternative produkter, da nogle af dem indeholder pollenekstrakter eller fx honning.

Begge dele kan give en allergireaktion hos mennesker med pollenallergi. Spørg derfor altid i butikken eller kontakt producenten, før du køber.  

Læs mere:

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollen-app

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin