Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Har du krydsreaktioner?

Hvis du fx har allergi over for birkepollen og oplever at få symptomer, når du spiser æbler eller hasselnødder, så er det en krydsreaktion.

Årsagen er, at de allergene stoffer, der er på overfladen af pollen og nogle fødevarer ligner hinanden. Din krop reagerer, fordi den ikke kan skelne mellem de allergene stoffer.

Pollenallergi og mad

De fødevarer, du kan krydsreagere på, er frugter, grøntsager, nødder og eventuelt krydderier. De mest almindelige symptomer ved en krydsreaktion med fødevarer er kløe og lettere hævelse på læberne, i munden og svælget. Nogle oplever, at det klør helt ud i ørerne.

For at printe på begge sider: vælg 'faktisk størrelse' og 'udskriv på begge sider' .

Naturprodukter

Ved pollenallergi skal du være forsigtig med at spise naturlægemidler, kosttilskud og andre alternative produkter, da nogle af dem indeholder pollenekstrakter eller fx honning.
Begge dele kan give en allergireaktion hos mennesker med pollenallergi. Spørg derfor altid i butikken eller kontakt producenten, før du køber.  

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Fokus på
Høfebermedicin