Web Content Display Web Content Display

Hvad gør jeg

Hvis der er vækst af skimmelsvampe i din bolig, er det vigtigt at gøre noget ved det.

Du bør hurtigt:

 

  • finde årsag til fugten
  • fjerne svampen og gerne også det angrebne materiale
  • sørge for, at boligen kan tørre ud
  • udbedre eventuelle skader

Slut altid af med en hovedrengøring, for der er millioner af sporer i boligen.

Sådan fjerner du skimmelsvampe

Mindre angreb af skimmelsvampevækst kan du forsøge at vaske af med en opløsning af Rodalon.

Hvis din bolig har et større angreb af skimmelsvampe, er det ikke nok at vaske de angrebne områder. Det kan være en god idé at få professionel hjælp til at vurdere omfanget af angrebet. Læs mere på siden Har jeg skimmelvækst?

Materialer, som én gang har været angrebet af skimmelsvampe, bliver lettere angrebet igen. Derfor bør du udskifte angrebne materialer, hvor det er muligt.

Vækst i bærende konstruktioner

Du bør søge professionel hjælp, hvis der er massivt angreb af skimmelsvampe i bærende konstruktioner eller andre steder, hvor det er umuligt eller meget svært at fjerne det angrebne materiale. De kan hjælpe dig med at finde ud af hvilken metode, der er bedst til at rense det pågældende område for svampevækst.

Vækst i møblerne

Vær opmærksom på, at skimmelsvampe kan vokse i møbler og andet inventar, som har været i det angrebne område. Hvis der ikke er vækst i møblerne, er det som regel nok at vaske dem og lufte dem godt. Hvis skimmelsvampene også har angrebet møblerne, kan det blive nødvendigt at kassere dem.

Tøj

Har din bolig været angrebet af skimmelsvampe, og synes du, at dit tøj lugter grimt? Så må du i gang med vand og sæbe og vaske tøjet helt normalt. Bagefter kan du hænge det uden for og lufte, og så har du formentlig velduftende tøj igen.

Hvis skimmelsvampene har slået sig ned og vokser i tøjet, kan du – hvis tøjet kan tåle det – lægge det i blød i Rodalon inden vask. Sorte pletter på tøjet kan være svære at få af, hvis ikke tøjet tåler clorin.

Forebyg nye angreb af skimmel

For at sikre dig, at du ikke skal starte forfra en anden gang, bør du forebygge yderligere angreb af skimmel.

Flyt eventuelt midlertidigt

Hvis du er meget syg, og dine symptomer skyldes boligen, kan det blive nødvendigt at flytte midlertidigt, mens skaden bliver udbedret.

Web Content Display Web Content Display

Fokus på
Høfebermedicin