Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Hvad er høfeber

Har du høfebersymptomer? Så kan det være fordi, at du har allergi over for fx husstøvmider, pelsdyr, pollen eller skimmelsvampesporer.

Sæsonen for pollen starter i det tidlige forår og slutter typisk i løbet af september måned. Skimmelsvampesporerne findes naturligt i udeluften og niveauet af disse topper i sensommeren.

Du kan også have høfebersymptomer, som ikke er allergisk betingede.

Symptomer som tæt næse og kløende hævede øjne kan være høfeber. Symptomerne deles ofte op i mild, moderat eller svær høfeber over kort eller længere tid.

Op mod en million danskere har høfeber, og faktum er, at en overraskende stor del af dem er påvirkede og begrænsede i deres sociale liv og skole- eller arbejdsliv. Dette er ærgerligt, da de fleste mennesker med høfeber faktisk har mulighed for at leve et normalt liv uden store gener ved hjælp af den rigtige behandling og viden om sygdommen.

Hvis dine forældre eller søskende har eller har haft en overfølsomhedssygdom, har du større tilbøjelighed til at udvikle allergi. Allergi kan udvikles i alle aldre. Allergi over for pollen ses dog ikke så ofte hos helt små børn.

I denne sektion kan du finde viden om årsager, symptomer og behandling af høfeber. Desuden finder du viden om eventuelle bivirkninger ved behandling. Der er information og gode råd om livskvalitet, krydsreaktioner, ferie og jobvalg.

Hvad? Hvornår?

Symptomer om foråret skyldes ofte pollen fra birk, el og hassel, mens symptomerne om sommeren normalt skyldes græspollen. Sidst på sommeren er det bynkepollen og skimmelsvampesporer, der kan give symptomer.

Vil du vide mere om høfeber?

Har du brug for at tale med en rådgiver om høfeber eller andet, er du velkommen til at ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning mandag - fredag kl. 10-12 og kl. 13-15 på tlf. 43 43 42 99.

Hvis du er medlem af Astma-Allergi Danmark, kan du også stille spørgsmål til vores Net-Rådgivning

Pjece

Læs pjecen om høfeber, der er lavet i et samarbejde imellem Astma-Allergi Danmark og Apotekerne

Mere information

Bestil pjecer hvor der er fokus på allergi i næse og øjne.

Web Content Display Web Content Display

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Web Content Display Web Content Display

Pollen-app

Web Content Display Web Content Display

Fokus på
Høfebermedicin