Web Content Display Web Content Display

Er Dagens Pollental højt eller lavt?

Dagens Pollental fortæller, hvor mange pollen der er i luften lige nu og her – det er altså et øjebliksbillede. Brug Dagens Pollental sammen med Pollenkalenderen til at se, hvor du er i pollensæsonen.

Bliver det værre? Eller har sæsonen toppet?

Om Dagens Pollental er højt, lavt eller moderat afhænger af, hvilken slags pollen, der er tale om. Der er nemlig stor forskel på mængden af pollen fra de forskellige pollentyper. Hvor et pollental på 30-100 er moderat for birk, er bare 15 højt for hassel.

Hvor højt Dagens Pollental skal være, før du får symptomer, afhænger af din følsomhed. Nogle personer reagerer på lave pollental, mens andre først får symptomer ved høje pollental. Og billedet kan oven i købet ændre sig i løbet af sæsonen. Det vil sige, at personer, der tidligt i sæsonen ikke reagerer ved lave pollental, kan opleve at få symptomer i slutningen af en sæson, selvom der ikke er særlig mange pollen i luften.

Niveauer for Dagens Pollental

For birk, græs og bynke bruger vi niveauer for Dagens Pollenvarsling til at afgøre, om Dagens Pollental er lavt, moderat eller højt. For hassel, el og elm udarbejder vi ikke pollenvarsling, men vi er sammen med DMI blevet enige om niveauer til at inddele Dagens Pollental efter.


Dagens pollental for hassel bliver sjældent særlig højt.

Rekorden på 171 hasselpollen for København blev målt den 17. marts 2009. Hvilket er exceptionelt højt.
Rekorden for Viborg er et Dagens Pollental på 33 hasselpollen målt den 26. marts 2010.Dagens Pollental for el kan godt blive højt.

Rekorden for el er et Dagens Pollental på 485 for København den 8. marts 2015 og 419 for Viborg den 25. feb. 2014.

Dagens Pollental for elm bliver dog sjældent andet end lavt til moderat. Årsagen til det er elmedøden i 1990'erne, som har givet meget færre elmepollen i luften de senere år. Rekorderne for elm er 705 for København den 23. april 1996 og 164 for Viborg den 30. marts 1998.


Rekorden er på 4696 for København den 21. april 2014 og 2526 for Viborg den 21. april 2014.

Det sker næsten hvert år, at vi har Dagens Pollental over 1.000 for birk i København. Derfor undrer nogle sig over, at det høje niveau er sat allerede ved 100 pollen, men alle med allergi over for birkepollen får symptomer, når pollentallet er over 100.Pollensæsonen for græs er lang, og der er mange dage, hvor Dagens Pollental for græs er højt. Rekorden er 325 for København den 8. juni 2014 og 342 for Viborg den 8. juni 2007.

Dagens Pollental for bynke er kun få gange om året over 50. Rekorden er et Dagens Pollental på 90 bynkepollen for København i 2004.


Niveauer for svampesporer

 


Læs mere

 

Pollen-app

Køb vores pro-app og hold styr på dine symptomer


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning


Dagens pollenvarsling

Så mange pollen forventes i luften det kommende døgn

 

Web Content Display Web Content Display

Støt vores arbejde

Er du en glad bruger af Dagens Pollental?

Så støt vores arbejde!

Pengene går ubeskåret til vores videre arbejde med pollen.

Web Content Display Web Content Display

Fokus på
Høfebermedicin